Logotyp Östersund Basket - Hemknapp

Moa Lundqvist

Moa Lundqvist

Klubbchef

Moa Lundqvist sadlar om från spelarveteran till klubbchef.

Moa har ända sedan start spelat för Östersund Basket. Den rutinerade forwarden gick basketgymnasiet i Luleå och spelade några säsonger i Northland (nuvarande Luleå Basket) där hon var med och vann SM-guld säsongen 2014/2015. Efter detta vände hon hem till moderklubben Östersund en kort stund innan collegespel i USA väntade. Där började hon i Odessa, Texas och gick sedan vidare till University of San Francisco och spel med San Fransisco Dons. Efter detta blev det en kort tid i England och Notthingham Wildcats, en säsong kantad av Coronapanedmin.

2021 vänder Moa åter hem till Östersund, med en Bachelor of arts i advertising från University of San Fransisco. Här återgår hon till spel i Östersund Basket och högsta ligan – SBL Dam.

2024 väljer Moa att lägga basketskorna på hyllan, men färdig med basket är hon verkligen inte. Basketveteranen stannar nämligen kvar i klubben som Klubbchef och blir ansiktet utåt för Östersund Basket. En ny roll för både Östersund Basket och för henne själv – nu vill hon jobba långsiktigt för att klubben ska bli en av de bästa i landet.

Moa har även de senaste åren arbetat med marknadsföring och projektledning på Engcon AB.