Logotyp Östersund Basket - Hemknapp

Plugga och spela basket i Östersund

Sveriges främsta elitidrottskommun 2023!

Vill du fortsätta satsa på basket och lockas av det breda utbud som Östersund har att erbjuda  i form av högre studier, friluftsliv, kultur och natur – välj att söka studier på Sveriges mest fjällnära universitet!

Mittuniversitetet i Östersund (MIUN) är ett Riksidrottsuniversitet och erbjuder en bredd av utbildningar, både program och fristående kurser. Östersund Basket har både elitlag i Basketligan och utvecklingslag i Basketettan. Möjligheterna att kombinera studier med en basketkarriär är därför utmärkta här! Vår ungdomsverksamhet är också den snabbast växande i Sverige så här finns möjligheter även för dig som är intresserad av att utvecklas som coach. Sista ansökningsdag för studier i höst är 15 april, du söker via www.antagning.se

Nyfiken på Östersund Basket?

För mer information om vad vi kan erbjuda, hör av dig till Patrik Joelsson på 070-368 77 90 eller joelsson.patrik@gmail.com.

Nyfiken på MIUN i Östersund?

För dig som vill veta mer om hur det fungerar att kombinera elitidrott och studier erbjuder MIUN två digitala informationsträffar: den 10 april och 26 april kl. 12.30 (samma info vid bägge tillfällen).

Mer om MIUN i Östersund:
www.miun.se/mot-mittuniversitetet/universitetet/campusorter/Ostersund/

Mer om kurs- och programutbudet: www.miun.se/utbildning

Mer om Mittuniversitetets Idrottsakademi: https://www.miun.se/idrott

Liv Nord
Liv är en egen produkt som spelat i Östersund Basket sedan barnsben. Under gymnasiet gick Liv på NIU Basket på Jämtlands Gymnasium och spelade sista året med dubbla licenser i utvecklingslaget i Basketettan och elitlaget i Basketligan. Sedan hösten 2023 kombinerar Liv studier vid MIUN med spel i Basketligan med hjälp av ett studentstipendium, som en del i Östersund Baskets sastning Invest in Women.

Signe Eriksson
Signe flyttade våren 2022 från Stockholm till Östersund för att studera på MIUN. Hon har sedan dess kombinerat socionomstudier med spel i Östersund Baskets utvecklingslag i Basketettan och Basketligan med en dubbellicens.

Som medlem får du förutom känslan av att vara med och säkra elitbasket för damer i länet också förmåner. 5 fribiljetter till årets säsong, 25 procents rabatt på nästa års säsongskort och inbjudan till kommande träffar med 2009-klubben

Du som vill stötta Östersund Basket kan också sponsra en matchboll för 500 kronor, eller bli Bruce-kompis för en match för 500 kronor.